По-рано от групировката представиха  Касае се за отговор на предложение,

...
По-рано от групировката представиха  Касае се за отговор на предложение,
Коментари Харесай

Нетаняху категоричен: Победа над Хамас е възможна в рамките на ня...

По-рано от групировката показаха

 

Касае се за отговор на предложение, отправено от катарски и египетски медиатори, което бе подкрепено и от Съединени американски щати и Израел.

 

Организацията предлага през първите 45 дни от примирието да освободи всички израелски заложнички, както и заложниците мъже под 19-годишна възраст и тези в преклонна възраст в подмяна на палестински дами и деца, държани в израелски затвори. Останалите пленени мъже ще бъдат освободени през втората и третата фаза на примирието. В подмяна Хамас упорства Израел да освободи 1500 пандизчии, като една трета от тях би трябвало да са палестинци с доживотни присъди.

Планът планува и замяна на телата и тленните остатъци на жертвите от двете страни. Междувременно би трябвало да стартира възобновяване на Газа, а израелските сили да се изтеглят напълно.

 

Израелският водач обаче изрично отхвърли изискванията, като отбрани решението си с думите, че даже част от Хамас да живее в Газа, най-вероятно ще последва нова ескалация на напрежението. В четвъртък се чака да стартират нов кръг договаряния в Кайро, като медиатори ще бъдат Египет и Катар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР